Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omeleta
Autor: Frodik
Datum přidání 16.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g zeleninové směsi (hrášek, kukuřice)
  • 2 mrkve
  • 1  menší cuketa
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 bujon (nebo vývar)
  • bramborový škrob
  • olivový olej

Omeleta:

  • 3 vejce
  • špaldová mouka
  • voda
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Mrkev pokrájíme na kolečka a cuketu na malé kostičky. Na troše rozpáleném olivovém oleji nasypeme všechnu zeleninu a krátce osmahneme. Dále podlijeme vodou, přidáme bujon a  podusíme. Do směsi můžeme přimíchat ještě nějaké koření (paprika, kari, bylinky). Na závěr směs zahustíme bramborovým škrobem a přikápneme shoyu omáčku.Pokud máte nějaký vývar, použijte místo bujónu, použijte ho, bude to ještě lepší. Na velké teflonové pánvi si uděláme omelety (3 vejce, voda, špaldová mouka, špetka soli a rozmícháme). Smažíme na sucho a nebo troše másla. Hotovou omeletu přemístíme na talíř a zabalíme do ní dříve připravenou zeleninovou směs a posypeme sýrem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 15.06.2015 - 19:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak obyčejný název tento recept má a přitom, je to neskutečná dobrota, jen teda udělané bez bujonu a z obyč. sojovky, použila jsem zeleninovo masovou šťáva, která mi nedávno zbyla,tak jsem to tím ochutila a výborné. Také znova zkusím tento recept.

dasadra | 16.09.2011 - 19:50

Omelety byly dobré, nápň jsem však dělala jinou - podle momentálních zásob, z dušené kapusty.Příště vyzkouším tuto.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty