Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldová pizza s česnekem a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 28.05.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto

  • 2 a 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1 hrníček vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička provensálského koření
  • 6 g kypřícího prášku (bez fosfátu)
  • sůl podle chuti

Náplň:

  • 120 g ementálu
  • rajčatová omáčka nebo pyré
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/4 pórku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • kudrnatá petrželka
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,53 g 50,67 g 12,03 g 1 501,17 kJ (359 kcal)
celkově 125,32 g 506,68 g 120,28 g 15 011,70 kJ (3585 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce smícháme všechny suroviny a vytvoříme pizzové těsto. Hotové těsto rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a necháme odpočinout asi 15 minut. Mezitím si na trošce olivového oleje orestujeme cibulku a pórek. V hrníčku si promícháme rajčatovou omáčku s prolisovaným česnekem. V jiném hrníčku si rozkvedláme vajíčka, špetku soli a bylinky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Na odležené pizzové těsto rozprostřeme rajčatové pyré, posypeme cibulkou s pórkem. Jako další vrstvu klademe kolečka rajčat. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Zhruba po 15 minutách pizzu vyndáme a polijeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme do zezlátnutí. Uvedené množství je na 1 plech.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pizza neměla chybu, skvěle jsme si pochutnali! Těsto je sice tvrdší, proto doporučuju vyválet slabounce, jako na pravou pizzu a těsto pak bude pěkně křupavé...Do teď jsem dělala z kynutého těsta, ale tahle je mnohem rychlejší a zdravější! :)

verrca | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

luxik5@ | 28.05.2012 - 09:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pizza byla opravdu výborná. Doporučuji

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty