Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kroupy sypané česnekovou směsí
Autor: neznámý
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220g ječných krup
  • 200g hlávkového zelí
  • 90g žlutého hrachu
  • 20g temhehu uzeného
  • 4 brambory
  • 5 stroužků česneku (českého)
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Proprané kroupy i hrách namočíme přes noc, vodu slijeme a vaříme společně v nové vodě i se zelím. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky a vaříme osolené doměkka společně s kmínem samostatně. Na drobno pokrájenou cibulku na pánvi zakápneme olejem, občas přilijeme trochu vody a smažíme a dusíme zároveň. Má-li cibulka už trochu barvu, přidáme uzený tempeh a restujeme, po kapkách přidáváme vodu. Jakmile se vyvaří znovu lehce pokropíme. Cibulku s osmahnutým tempehem stáhneme z ohně, vmícháme prolisovaný česnek a necháme chvíli odležet. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a vmícháme do hrnce s kroupami. Kroupovou směs servírujeme na talíř, posypeme cibulkou s tempehem a podáváme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty