Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený kroupový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 20.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 3/4  hrníčku ječných krup
  • 2 hrsti pórku
  • 1 petržel
  • 1/2 bílé ředkve
  • 7 žampiónů
  • 80g uzeného tempehu
  • 50g sýru 
  • trochu másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Předem namočené kroupy uvaříme do měkka. Mezitím co se nám budou vařit si uděláme žampiónovou směs. Na másle osmahneme pórek, přidáme na kostičky pokrájenou petržel a tempeh, plátky žampiónů, podle chuti osolíme a tepelně upravíme. Přisypeme uvařené kroupy a na hrubém struhadle nastrouhanou bílou ředkev. Promícháme a už nevaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem, rovnoměrně rozprostřeme kroupy, které posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

Tipy na vylepšení

Můžeme posypat mandlovými vločkami a podávat se zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty