Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Palačinky ze špaldové mouky a špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Palačinky:

  • 200 g špaldové mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka himalájské soli

Náplň: 

  • 1 lžička olivového oleje
  • 300 g sekaného špenátu
  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 4 stroužky česneku
  • sůl himalájská podle chuti
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička bazalky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,14 g 31,50 g 7,97 g 1 263,45 kJ (302 kcal)
celkově 156,85 g 189,01 g 47,79 g 7 580,72 kJ (1811 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Špaldovou mouku se solí, mlékem a vejcem dobře promícháme tak, aby palačinkové těsto nemělo hrudky. Je-li těsto příliš husté, rozředíme mlékem, v opačném případě zahustíme špalovou moukou. Na nepřilnavé pánvi pomocí ubrousku rozetřeme malé množství oleje, pak smažíme palačinky. Hotové palačinky klademe na talíř na sebe a schováváme do trouby, aby nám nevychladly. V hlubší pánvi si připravíme náplň z kuřecího masa a špenátu. Kuřecí maso opláchneme. Nakrájené maso na nudličky smažíme na ubrouskem vymazané pánvi hodně zprudka, než se maso zatáhne. Po několika minutách oheň ztlumíme, přidáme špenát a sůl. Na závěr přidáme nasekaný česnek, který ještě se směsí asi dvě minuty restujeme. Na hotové palačinky rovnoměrně poklademe masovo-špenátovou směs, posypeme nasekanou bazalkou a zabalíme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 23.04.2019 - 17:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné to bylo :-)

kattusskka | 24.08.2015 - 10:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

palačinky jsem nezkoušela... ale náplň dobrá

Klarish | 25.06.2010 - 08:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty