Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené zelí
Autor: neznámý
Datum přidání 02.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku uvařených jáhel (nebo těstovin)
  • 1/4 hlávky čerstvého zelí
  • 120g tvrdého sýru
  • 1 mrkev 
  • 2 cibule 
  • 2 lžíce Tamari
  • 1 lžíce másla
  • muškátový oříšek mletý
  • kmín
  • 1-2 vejce
  • špaldová mouka
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibulku s nastrouhanou mrkví. Do velkého hrnce nasypeme jáhly a pokrájené zelí na nudličky. Zalijeme dostatečným množstvím vody, tak aby nám i po uvaření trochu vody zbylo v hrnci. K uvařeným surovinám vmícháme vejce, sůl, kmín, muškátový oříšek a cibuli s mrkví. Dále dochutíme Tamari a zahustíme špaldovou moukou. Do máslem vymazané zapékací misky nasypeme důkladně promíchanou směs. Posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

Tipy na vylepšení

Místo jáhel můžeme použít oblíbené těstoviny například z kukuřičné mouky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty