Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur s česnekem a čerstvými listy špenátu
Autor: neznámý
Datum přidání 24.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 150 g směs zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice)
  • 4 listy čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek na posypání
  • 1 lžička koření směs bylinek
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,37 g 57,09 g 8,53 g 1 378,95 kJ (329 kcal)
celkově 26,74 g 114,17 g 17,06 g 2 757,89 kJ (659 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do hrnce vsypeme několikrát propraný bulgur, přidáme špetku soli a lžíci olivového oleje. Zalijeme horkou vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání. Vaříme v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody. Po 5 minutách přidáme směs bylinek a zeleninu, po dalších 5 minutách omyté a na kousky pokrájené špenátové listy. Zhruba po 15 minutách by měl bulgur téměř všechnu vodu vstřebat. V této chvíli vypneme vařič, promícháme s prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme sypané sezamovými semínky.

Příběh receptu

Bulgur je lehce stravitelná obilovina, obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Má lehce oříškovou chuť a voňavý nádech obilí.

Tipy na vylepšení

Bulgur vaříme podobně jako rýži, neměl by být rozvařený, spíše měkčí a neměla by být pod ním téměř žádná voda.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 19.09.2015 - 19:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

:)

Nejnovější články

Bezpečnost masa v Evropě

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vytvořil pěknou info-grafiku jak…

„Hamánek Tuňák se zeleninou a bramborem“ se stahuje!!!

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu dětskou výživu…

Zvěřina z pohledu veterinárního dozoru

Podzim je čas nejen svatomartinského vína, husiček, ale také pochoutek ze…

Další zajímavé recepty