Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lehký nadýchaný perník
Autor: eoon@
Datum přidání 29.10.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 skleničky polohrubé špaldové mouky (Bio)
  • 1 a 1/2 skleničky třtinového cukru
  • 1 sklenička řepkového kvalitního oleje (za studena lisovaného) 
  • 1 prášek do perníku
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 1 čokoládový pudink
  • trochu kakaa (nebo karob)
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka (nebo vody)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,97 g 117,18 g 3,96 g 2 327,92 kJ (556 kcal)
celkově 109,68 g 1 171,82 g 39,65 g 23 279,18 kJ (5560 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív cukr, olej a vejce vymícháme dohromady nejlépe ručním šlehačem, aby se nám netvořily žádné hrudky. Pak přidáme mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, čokoládový nebo i karamelový pudink a kakao, lehce vše promícháme vařečkou a přiléváme postupně vlažné mléko. Nakonec vše pořádně promícháme a vylejeme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v troubě na 200°C asi 20-30 minut. Hotový perník vyndáme a můžeme polít čokoládovou polevou, posypat kokosem, oříšky,...Nebo jen servírovat s ovocnou marmeládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Kájina | 29.10.2011 - 14:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkusila jsem, ale nějak moc nadýchaný není...nějak moc mouky mi přijde. Tak nevím...Chuťově dobrý, ale je těžký, ani né moc vláčný. A to už jsem dělala spousty receptů na perník a vždy se povedly.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty