Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Moravská klobása

22 Čteme etikety za vás
Země výroby: Česká republika
Země původu: neuvedeno
Výrobce: Zeman maso-uzeniny, a.s.
Dodavatel: neuvedeno
EAN: 8592890000588, 8594015710549
Data ze dne: 2. 1. 2020



Popis

tepelně opracovaný masný výrobek

Složení

  • vepřové maso - 85%
  • hovězí maso - 9%
  • vepřové sádlo
  • pitná voda
  • vepřové střevo
  • dusitanová solící směs
  • - jedlá sůl
  • - jodičnan draselný
  • bramborový škrob
  • směs koření a extraktů koření
  • dextróza
  • česnek

Alergeny

nejsou uvedeny



Podrobné hodnocení

Kritérium Poznámka Body
Loga Vyrobeno podle české cechovní normy; Česká potravina 1
Konkrétní země původu/výrobce Česká Republika 6
Éčka aditiva se skóre 3, dusitany hodnoceny jinak -1
Konkrétní požadavky na složení 94% masa 15
Uvedeno zdravotní tvrzení - neuvedeno - 0
Uvedeno výživové tvrzení - neuvedeno - 0
Obsah přidaných dusitanů není znám jiný než zákonný limit 0
Obsahuje složku "extrakt z droždí" - neuvedeno - 0
Obsah blíže neurčeného aroma neobsahuje 3
Obsahuje palmový olej/tuk/palmojádrový tuk neobsahuje 0
Obsahuje (modifikovaný) škrob, želatinu obsahuje -2
  Celkem: 22

Jak hodnotíme? Podívejte se na náš systém hodnocení.


Nutriční hodnoty

100 g 1 porce
320 g
% DDD
Energie 245 kcal 783 kcal 12 %
1024 kJ 3276.8 kJ
Bílkoviny 16 g 51.2 g 25 %
Sacharidy 2.2 g 7.04 g 2 %
z toho cukry 0.3 g 0.96 g
Tuky 19 g 60.8 g 27 %
nasycené 7.2 g 23.04 g
nenasycené neuvedeno neuvedeno
Vláknina neuvedeno neuvedeno
Sůl 2.19 g 7.008 g

Navrhnout změnu

* Informace jsou převzaté z etikety daného výrobku

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?