Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Biskupský chlebíček
Autor: Lucka
Datum přidání 01.04.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350g polohrubé mouky bio
  • 50 ml plnotučného čerstvého mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 200g cukru (lépe třtinového)
  • 3/4 másla
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • lžička citronové kůry
  • 4 vajíčka
  • jemně posekaná kvalitní čokoláda (podle chuti)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

První si utřeme máslo s cukry do pěny a postupně opatrně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Zpracujeme a vmícháme mléko, propacujeme do hladkého těsta. Pak vsypeme nakrájenou kvalitní čokoládu a citronovou kůru, dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet), pečeme zhruba hodinu při 170°C, kontrolujeme špejlí. Lze místo biskupského chlebíčku udělat i ve formě velikonočního beránka :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Radioporadna Český rozhlas Hradec Králové

Tentokrát o marmeládě, džemu a skladování potravin.

10 pravidel WHO

Základní pravidla pro uchování nezávadnosti potravin.

Aplikace FÉR potravina v novém

Do konce tohoto týdne pro oba systémy (Android i iOS) bude k dispozici…

Další zajímavé recepty